Editie 2023

Connect the future


DADD 2023 richtte zich op een nieuwe mindset die verandering als constante beschouwt. Modulaire systemen die zich snel kunnen aanpassen en die uitnodigen tot soepele samenwerking. Samenwerking tussen applicaties, maar ook tussen organisaties en mensen met verschillende disciplines.

Co-creatie
Flow
Composability


Keynotes 2023

Programma 2023

De ongebreidelde groei van platformen, netwerken, systemen en applicaties laat zijn sporen na. Organisaties zitten vast in oude systemen die niet schaalbaar zijn, die niet flexibel zijn en niet gebouwd zijn om te reageren op de behoefte van ‘morgen’! En als verandering nodig is, dan komt vaak de oude aanpak van grootschalige trajecten uit de kast. We doen ons best om modern te zijn door het lean en agile aanpakken van grote projecten, maar is dat nieuwe ‘systeem’ weer niet de volgende legacy implementatie?

Peter Drucker had een vooruitziende blik: “The greatest danger in times of turbulence is not the turbulence; it is to act with yesterday’s logic”. Het denken van gisteren van grote systemen en dito projecten, risico’s mijden, en stabiliteit maakt plaats voor flexibiliteit en modulair denken in kleinere en behapbare projecten. In hoeverre passen we dat toe wanneer we een nieuwe architectuur definiëren voor onze systemen? 

Het programma van DADD 2023 richt zich op de toekomst. Een toekomst waar een nieuwe mindset nodig is die verandering als constante beschouwt. Modulaire systemen die zich snel kunnen aanpassen en die uitnodigen tot soepele samenwerking. Samenwerking tussen applicaties, maar ook tussen organisaties en mensen met verschillende disciplines. 

Het programma richt zich op de volgende 3 thema’s:

  • Co-creatie (wat is er nodig om platformen, systemen, maar ook organisaties samen te laten werken?)
  • Flow (wat zijn de voorwaarden om ‘flow’ te laten ontstaan wanneer organisaties systemen gaan koppelen?) 
  • Composability (wat voor technieken zijn er nodig om snelheid van veranderen in te brengen met ‘composable thinking’?)

Het programma van DADD 2023

De sprekers van DADD 2023

De sessies van DADD 20023

De presentaties van DADD 2023 (op DANW Kennisbank)

Partnerprogramma

Congrespartners voor 2023 zijn: Forum Standaardisatie , Rijksoverheid, DANW, Le Blanc Advies en EDSN.

Wil je deelnemen in het partnerprogramma van het congres? Er zijn verschillende mogelijkheden. Neem contact op via sponsoring(at)danw(punt)nl voor meer informatie.

Locatie

Het congres wordt op 5 oktober gehouden in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De Rijtuigenloods is een industrieel rijksmonument op loopafstand van station Amersfoort Centraal. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen.

DADD Manifesto

Digital Architecture Design Day is voor architecten, door architecten. Op het congres waarderen we:

  • Architectuur meer dan architecten
  • Leveren van resultaat voor de business meer dan een geïdealiseerde toekomstige architectuur
  • Praktische toepassing meer dan getheoretiseer
  • Meedoen meer dan regie voeren
  • Aanpassen aan verandering meer dan het volgen van een plan

Er zit waarde in de zaken rechts, maar we vinden de zaken links belangrijker.